Psychosociale Praktijk Molenaar

Werkwijze

Een veilige werkwijze in mijn praktijk gezien het coronavirus

Hoe garandeer ik aan mijn cliënten een veilige werkwijze gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus? Mijn praktijk houdt zich volledig aan het beleid opgesteld door het RIVM. Voor de veiligheid van de cliënt en van mijzelf, volg ik daarnaast de richtlijnen van de RBCZ, de koepel van de beroepsorganisatie LVPW, waarbij ik als therapeut ben aangesloten. De praktijk biedt hierdoor voldoende veiligheid waardoor persoonlijke gesprekken kunnen blijven plaatsvinden. Daarnaast is er de mogelijkheid voor telefonische consulten en videobellen. Klik op: Praktijk richtlijnen coronavirus om de uitgebreide richtlijnen die ik in mijn praktijk hanteer te lezen.

Wil jij weer ontspannen, genieten, vitaal en met nieuwe energie in je leven staan?

Welke vorm past bij jou?

Ik bied je individuele begeleiding door coaching of psychosociale therapie. Deze begeleiding kan korter of langer duren tot het moment dat je weer alleen verder kunt. In een kennismakingsgesprek kunnen we samen kijken welke vorm van begeleiding bij jouw vraag aansluit.

Wat is mijn werkwijze?

Het in balans brengen van denken (hoofd), voelen (hart) en doen (lichaam) is een belangrijk uitgangspunt bij mijn begeleiding. Ik combineer oosterse en westerse methodieken. Het vergroten van bewustwording, het versterken van kwaliteiten en het doorbreken van bepaalde patronen vormen hierbij een belangrijk onderdeel. Door mijn intuïtieve kwaliteiten voel ik mensen en hun vragen goed aan waardoor ik in mijn begeleiding effectief ben en snel tot de kern kan komen. Door mijn opleiding en werkervaring, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven, ben ik breed georiënteerd. Ik bekijk hulpvragen vanuit verschillende invalshoeken. Loop je al een tijdje met vragen rond en ben je nu op zoek naar iemand die je oprechte aandacht geeft en je weer op weg helpt? Meer informatie over ervaringen van mijn cliënten  en mij persoonlijk vind je op deze website.

Wat levert mijn begeleiding jou op?

Vanuit een oprechte interesse in en nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt maak ik verbinding met mensen. Met echte volle aandacht en warmte luister en begeleid ik jou om zelf inzicht te krijgen en antwoorden te vinden op je vragen. Je ontdekt wat je eigenlijke vraag is en je formuleert waaraan je specifiek wilt werken. Hierbij is vertrouwen belangrijk. Om op eerlijke, open, respectvolle basis met elkaar om te gaan en rekening te houden met wensen en kwaliteiten. Door vernieuwde inzichten, kennis en ervaring kan je anders met je vragen omgaan en met vertrouwen een volgende stap  maken.

Kwaliteitswaarborg

Om kwaliteit te waarborgen ben ik geregistreerd als psychosociaal therapeut bij de Beroepsvereniging Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) en bij de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit betekent dat ik me dien te houden aan de gedragscode behorende bij de beroepsgroep. Hierin zijn onder andere regels gesteld over privacy, klachten en bijscholing. Op de website van de LVPW is eveneens informatie te vinden over de klachtenprocedure.

Kan ik voor de begeleiding ook vergoeding krijgen?

Psychosociale therapie wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed. De kosten van de therapie vallen niet onder het eigen risico. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Meer informatie kun je vinden bij het onderdeel Tarieven op deze website.

Klik hier voor het overzicht en vergoedingen verzekeraars.

LVPW licentie: lidnummer 878, RBCZ licentie: lidnummer 174534R

AGB-Code Praktijk: 90061237, AGB-Code Therapeut: 90101731

 

Aandachtsgebieden waarbij ik begeleiding bied:

Persoonlijk vlak:

 • Hoe zorg ik dat ik minder last van stress heb?
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
 • Waarom voel ik me altijd zo moe?
 • Hoe raak ik mijn schuldgevoel kwijt?
 • Hoe kan ik leren omgaan met mijn kinderwens?
 • Hoe kom ik dichter bij mezelf?
 • Hoe zorg ik dat ik weer lekker in mijn vel zit?
 • Hoe leer ik omgaan met mijn hooggevoeligheid (HSP) ?

Werk, loopbaan:

 • Ik wil op zoek naar een andere baan, wat past nu echt bij mijn kwaliteiten?
 • Op korte termijn verlies ik mijn baan, hoe moet ik nu verder?
 • Hoe los ik het conflict op met mijn collega, werknemer of manager?
 • Hoe krijg ik meer balans tussen mijn werk en privé zodat ik minder last heb van stress?

Relaties:

 • Hoe verminder ik de spanningen binnen mijn familie/gezin?
 • Hoe verbeter ik de relatie met mijn partner?
 • Moet ik bij mijn partner blijven of juist weggaan?
 • Hoe vind ik een partner die echt bij mij past?

Zingeving en spiritualiteit:

 • Ik heb een vaag gevoel van niet gelukkig zijn, hoe kan ik dit veranderen?
 • Waarom voel ik me zo leeg van binnen terwijl ik eigenlijk alles heb wat ik wil?