Psychosociale Praktijk Molenaar

Relatietherapie

Willen jullie ook graag antwoord op een van de volgende vragen?

 • We hebben steeds dezelfde eindeloze discussies, hoe kunnen we dit veranderen?
 • De intimiteit en seksualiteit tussen ons is helemaal verdwenen, moeten we nu toch maar gaan scheiden?
 • Mijn partner is verliefd op een ander en wil ons beiden niet kwijt, wat moet ik doen?
 • Waarom hebben mijn partner en ik steeds vaker problemen over de opvoeding van onze kinderen?
 • Ik voel me niet happy in mijn huidige relatie, moeten we nu gaan scheiden?
 • Mijn partner wil geen kinderen en ik wel, moet ik nu blijven of weggaan?
 • Waarom voel ik me zo eenzaam binnen mijn relatie?
 • Onze relatie voelt als een eindeloze sleur, hoe veranderen we dit?
 • Mijn partner wil plotseling onze relatie verbreken, wat moet ik doen?
 • Hoe leren wij omgaan met onze onvervulde kinderwens?
 • Hoe kunnen wij beter leren onze ruzies op te lossen binnen onze relatie?

Wat levert relatietherapie jullie op?

Waarom begonnen jullie ooit een relatie met elkaar? Vaak omdat jullie een bijzondere verbinding met de ander voelden. Jullie hebben je steeds meer aan elkaar gehecht en waren steeds meer op je gemak en verbonden. Toch zijn jullie op dit moment aangekomen dat jullie vooral de verschillen tussen elkaar voelen en kunnen deze niet meer zelf overbruggen. De pijn om dit verlies van verbinding is intens en verdrietig, hoe kon het toch zo misgaan tussen jullie? En nog meer hoe kunnen jullie leren de verbinding weer te herstellen?

Een gezonde relatie is niet een relatie waarin altijd alles op rolletjes loopt. Wel belangrijk is dat liefdespartners die samen voor problemen komen te staan, steeds weer met elkaar hiervoor een oplossing kunnen vinden. Vinden jullie dit toch lastig zelf op eigen kracht te realiseren en raken jullie steeds verder van elkaar verwijderd? Dan kan mijn begeleiding als relatietherapeut jullie op een respectvolle en effectieve wijze helpen.

Ik ga graag met jullie op zoek naar handvatten waardoor jullie op een andere manier gaan kijken en reageren: naar jezelf, je partner en naar dat wat je en jullie bezig houdt. De relatietherapie start met een uitgebreid gesprek.  Jullie vertellen over de achtergrond van jullie problemen, over wat er precies speelt, wat er echt aan de hand is. Ik help jullie door de behoefte aan begeleiding helder te krijgen.

Wat is mijn werkwijze?

Wanneer je je emotioneel verbonden voelt met je partner kun je veel uitdagingen aan. Ontbreekt die verbinding, dan zijn kleine irritaties al genoeg om in een nare sfeer van ruzie terecht te komen met elkaar. Daarom richt ik mij in de relatietherapie ook op de (emotionele) verbondenheid tussen jou en je partner. Die band die vroeger zo veilig voelde voor jullie maar nu en vaak al langere tijd eenzaam voelt.

In relatietherapie krijgen jullie inzicht in de negatieve patronen waarin jullie verstrikt zijn geraakt. Je leert echt luisteren naar elkaar en communiceren zonder in de verdediging te schieten. Je leert jezelf en de ander beter begrijpen door uit te spreken welke behoeftes en verlangens in jullie diep van binnen leven. Oude wonden kunnen worden besproken en geheeld. Jullie komen daardoor niet meer steeds in dezelfde valkuilen terecht. Meer begrip voor elkaar en op een andere manier met elkaar omgaan geeft weer ruimte en energie……je krijgt ineens weer die diepe warme gevoelens voor de ander…….

Ik maak onder andere gebruik van de methode Geweldloze Communicatie (www.geweldlozecommunicatie.org) en elementen uit de methode EFT, Emotionally Focussed Therapy, (www.eft.nl) in het begeleiden van paren.

Wat zijn de kosten?

Ik ben geregistreerd als psychosociaal therapeut bij de Beroepsvereniging Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) en bij de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Relatietherapie wordt meestal niet vanuit de aanvullende verzekering vergoed. De kosten van de therapie vallen niet onder het eigen risico. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Meer informatie kun je vinden bij het onderdeel Tarieven op deze website.

 

Wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek of meer informatie?

Bel naar nummer 06-20787593 of stuur een mail naar info@psypraktijkmolenaar.nl