Psychosociale Praktijk Molenaar

Cliëntervaringen

Mijn cliënten willen hun ervaringen met mijn praktijk graag met anderen delen. Hieronder zijn een aantal ervaringen te lezen.

‘Toen ik na het overlijden van mijn vrouw dreigde weg te zakken in een beangstigende leegte, ben ik op zoek gegaan naar een rouwtherapeut. Iemand waar ik mij in mijn verdriet en niet meer weten of en hoe verder te leven aan vast kon klampen om niet te verdrinken. Via een website van therapie-psychologen heb ik jou uitgezocht op grond van je zachte uitstraling op de foto. Mijn intuïtie bij het zien van jouw foto bleek in deze kennismaking juist: bij deze therapeut kan ik mij veilig voelen. Van de diepgang en werking van de gesprekken waarin ik alles mocht zeggen en jij er helemaal voor mij was, de visualisaties en de thuisopdrachten was ik mij op de momenten zelf niet altijd bewust. Dat heeft bij mij tijd nodig om in te dalen en door te werken. Hierdoor kon dit, denk ik, leiden tot een sessie die mij enorm geraakt heeft, namelijk de familieopstelling met duplo-poppetjes. Eerst het onverwacht overrompelende verdriet van het gemis en dan gezien en erkend worden door mijn vader was intens. Toen ik na de hereniging met papa weer opkeek zag ik jouw gezicht een liefdevolle mededogen uitstralen.  Wat mij verbaast is hoe de therapie werkt. Ik had verwacht dat ik met therapie mijn rouw en niet meer weten hoe verder te leven zou gaan bestrijden. Jij hebt mij echter meer dan eens op het hart gedrukt dat het verliezen van mijn vrouw eigenlijk nog maar heel kort geleden is. In plaats van bestrijden hielp je mij er iets tegenover, of liever, naast te stellen. Namelijk het beseffen en erin te groeien een zelfstandig individu te zijn die van het leven mag houden, maar ook verdriet mag hebben. Dat beide naast elkaar kunnen bestaan. Je hebt dit mij verschillende keren voorgehouden, en ik begin het nu steeds meer te ervaren en te accepteren. Voor mijn moeite met inslapen had ik gevraagd hoe ik als volwassene mijn innerlijk kind kan troosten om niet meer uren wakker te liggen. Het werd een visualisatie waarin de kleine jongen de grote volwassen man liet zien hoe mooi de wereld is en hem eraan herinnerde en aanspoorde dat hij net als vroeger een blij mens kan en mag zijn. Hoe wonderlijk dat het inslapen vanaf die dag geen probleem meer is. Lieve Corinne, heel veel dank voor je richtinggevende hulp, de volle aandacht die je mij steeds weer gaf en, zoals ik gewenst had, je warm hart”. Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

“‘Corinne heeft me geholpen mezelf weer terug te vinden in een tijd dat ik het heel moeilijk had als gevolg van een burn-out. Ze weet op de juiste manier te prikkelen en heeft me enorm geholpen processen in gang te zetten waardoor ik me weer sterker ging voelen. Met haar hulp ben ik uit de spiraal van negatieve overtuigingen gekomen. Ze biedt praktische handreikingen om zelf aan de slag te gaan met het ombuigen van gedachten, de rust terug te vinden en jezelf prioriteit te geven. Wat ik vooral erg prettig vond is dat ze doorvraagt, de vinger op de zere plek weet te leggen, je aanzet tot reflecteren, andere perspectieven en inzichten biedt en dit alles op een rustige en nuchtere manier. Daarnaast vond ik het fijn dat ze behalve haar achtergrond als therapeut, ook ervaring in het bedrijfsleven heeft, zodat ik met haar kon sparren over situaties waar ik op werk gebied tegenaan liep. Al met al heb ik mijn begeleiding door Corinne als zeer positief ervaren.” Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

JA! Ik vond Corinne, een geweldige therapeut waarmee ik over alles kon praten wat me dwars zat. Ik ben teruggegaan naar de kern van de oorzaak door middel van diverse schrijfopdrachten en visualisaties. Ups en down horen bij het leven maar door Corinne voel ik me nu vrolijk, energievol en heb ik weer plezier. Jessica de Vries, Beverwijk

“Toen ik bij de Psychosociale Praktijk Molenaar kwam liep ik vast op meerdere vlakken. Dankzij de diverse gesprekken en oefeningen met Corinne heb ik het vertrouwen in mezelf weer gevonden om met een positieve blik naar de toekomst te kijken! Lotte van Trigt, Egmond-Binnen”.

Ik ben bij Psychosociale Praktijk Molenaar terechtgekomen omdat ik als HSP op zoek was naar iemand die ervaring heeft met het helpen van mensen die HSP zijn, en dat heeft Corinne. Ze komt oprecht over, luistert goed naar je en heeft snel door welke hulp je nodig hebt. Ik vond het ook erg fijn dat er altijd werd gevraagd waar ik op dat moment behoefte aan had, en of ik vragen had. Tijdens mijn sessies heb ik veel over mezelf geleerd: welke kwaliteiten ik heb en ook hoe ik mezelf meer liefde en zelfzorg kan geven. Hierdoor kijk ik nu op een andere manier naar mezelf en naar de wereld en ben ik een gelukkiger mens! Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

‘De juiste psycholoog te vinden is lastig waar je 100% jezelf kan voelen en kan zijn. Dit gevoel kreeg ik gelijk bij Corinne, ze heeft een open en vriendelijke houding. Door feedback tijdens gesprekken kreeg ik echt het gevoel dat ik haar volle aandacht had en ze echt luisterde. Ze probeert mee te denken en samen te kijken naar de juiste vorm van therapie. Ze leert een spiegel voor te houden wat heel erg helpt jezelf te begrijpen. Ik vind Corinne een hele fijne therapeut, zeker aan te raden!’ Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

Het voelde voor mij direct vertrouwd om te praten met Corinne. Ze heeft mij geholpen met het ontwikkelen van meer zelfliefde en zelfzorg. Ook brachten de gesprekken mij inzichten die ik nodig had om mijzelf verder te ontwikkelen. Nu het traject is afgerond zit ik beter in mijn vel, heb minder last van frustratie en boosheid en weet waar mijn grenzen liggen. Waardevolle lessen! Maaike de Wit, Heiloo

“Een heel bijzonder gevoel heb ik al de hele dag. Ik voel me bevrijd, trots en heb het gevoel alsof ik herboren de wereld weer instap. En dat voelt ontzettend fijn. Corinne, ik ben jou ontzettend dankbaar voor alles dat je voor me hebt gedaan. De fantastische begeleiding, de goede klik die wij hadden waardoor we alles bespreekbaar konden maken, de inzichten die ik heb verkregen uit onze samenwerking, de tips en adviezen die je me meegaf die me hielpen bij het onderzoeken van de vraagstukken die ik had, en ook de mailmomenten tussendoor, ik kon altijd op ieder moment bij jou terecht als ik ergens op vastliep, heel heftig in de emotie zat of een bepaalde gebeurtenis met je wilde delen. Vorig jaar april, toen ik naar jou toe reed voor het intakegesprek zat ik er zo enorm doorheen en was ik wanhopig op zoek naar iemand die me kon helpen, ik zat volledig vast in mijn gedachten en in mijn verdriet. En nu ruim een jaar later sta ik bevrijd van alle verdriet, met beide benen weer stevig op de grond en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. En dat had ik zonder jou nooit gered. Een enorm groot dank je wel daarvoor, Corinne! Peter Zwart, Assendelft

 

’’Mijn ervaring met Corinne is heel positief. Ik vond het moeilijk te moeten kiezen welke psycholoog bij mij zou passen, ik was op zoek naar iemand die mij snel door zou hebben en vlot de kern van mijn probleem zou zien. Dat is zéker gelukt. Corinne is zeer ervaren, gebruikt verschillende technieken en heeft veel mensenkennis. Een aanbeveling voor als je net als ik op zoek bent naar een psycholoog die meer kan dan de doorsnee psycholoog.’’ Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

 

”Omdat ik nogal was vastgelopen op het gebied van werk, relatie(s), jeugdervaringen etcetera, klopte ik niet lang geleden aan bij Psychosociale Praktijk Molenaar. Belangrijk voor mij was daarbij, dat ik bij Corinne een vertrouwd gevoel had en me zodoende op mijn gemak voelde, waardoor ik me voldoende kon openstellen. Na het bespreken van mijn problematiek zijn we onder meer overgegaan tot visualisaties en het in kaart brengen van kernwaarden, valkuilen, competenties enzovoort. Dat bleek een behoorlijke openbaring, waardoor ik meer zelfinzicht heb gekregen. Kortom, het heeft meer duidelijkheid over mijn persoonlijkheid verschaft. De gesprekken gingen vooral gepaard met rust en aandacht.” Jarno, 50 jaar, Alkmaar

 

’Ik merkte al een tijdje dat het niet goed met me ging en daarom besloot ik hulp te zoeken en naar Psychosociale Praktijk Molenaar te gaan. Een jaar later merk ik dat het een stuk beter met mij gaat en volg ik geen therapie meer. Ik heb geleerd om anders naar mijzelf te kijken. Niet alleen te kijken wat fout gaat maar vooral te kijken naar zaken die goed gaan. Ik heb mezelf beter leren kennen en die zoektocht was niet altijd even makkelijk. Ik voel me niet alleen beter maar kan ik ook meer zaken aan, ik ben sterker geworden. Hierdoor heb ik een positiever beeld van mijzelf en kan ik zowel thuis als op mijn werk weer goed functioneren en dit voelt gewoon goed.’’ Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

 

’’Ik kwam bij Corinne met de hulpvraag: hoe kom ik van mijn verlatingsangst af?
Dit uitte zich vooral in relaties. Iedere keer als ik dacht dat het goed zat met een man, verbrak hij de relatie. Daar kon ik lang last van hebben. Het prettige van de therapie vond ik dat we pas aan het begin van de sessie besloten waar ik behoefte aan had of wat ik nodig had. Praten, familieopstelling of oefeningen. Het feit dat Corinne intuïtief werkt heb ik als prettig ervaren. Ik had het gevoel dat ze me echt doorzag. Dat wekte vertrouwen en maakte het mogelijk om de diepere lagen te bereiken. Inmiddels is het een half jaar geleden dat ik therapie had en er is een flinke verbetering opgetreden. Heb nu zelfs een fijne, gelijkwaardige relatie en sta ik er anders in. Als ik in de toekomst weer hulp nodig heb zal ik zeker Corinne benaderen voor therapie.’’ Yvette Schagen, Egmond

 

’’Soms loopt het leven ineens anders als dat je gewend bent. Je voelt dat je hulp nodig hebt al kan je het soms niet helemaal duiden. Je voelt dat je het niet helemaal alleen kunt. Het is dan fijn dat een onafhankelijk iemand zonder oordeel naar je luistert en je weer op de rit zet ook al heb je dat soms zelf niet direct door. Ik heb Corinne leren kennen als begripvol en behulpzaam en ben haar dankbaar dat zij de gesprekken met mij is aangegaan. Ze waren voor mij verhelderend en ben anders naar situaties gaan kijken. Zonder oordeel.’’ Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

 

’’Door Corinne Molenaar heb ik de steun in de rug ontvangen, om een nieuwe stap te maken in mijn werkcarrière. Door eerst op ‘slot’ te zitten in de werksituatie, ontstond het plan door samen te analyseren. Na een stuk verleden, heden en de vragen: welke toekomst wil je, wie ben je eigenlijk en wat vinden mensen van je? Volgen de kernkwaliteiten die mij steun geven met inzicht in de valkuilen, allergie en vooral de (nieuwe) uitdagingen. Door de gesprekken met een goed luisterend oor van haar, met wederzijds respect van ons samen is stap voor stap een duidelijk beeld gecreëerd waar iemand verder mee kan. Corinne is de coach op het goede moment en ben haar heel dankbaar. Vol vertrouwen (nu) in de toekomst…….’’ Anoniem (naam bekend bij de praktijk)

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie