Psychosociale Praktijk Molenaar

Persoonlijk

 

IMG_1295Mijn naam is Corinne Molenaar. Anderen omschrijven mij als integer, rustig en nieuwsgierig. Ik benader het leven zowel nuchter als met diepgang. De beeldende kunst en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij. Ik woon in Bergen samen met mijn gezin waar ik geniet van de zee, duinen en bossen. Ook van andere culturen en natuur binnen en buiten Europa kan ik volop genieten.

In mijn leven heb ik vanuit een behoefte om me te blijven ontwikkelen en te groeien steeds nieuwe kanten van mezelf leren kennen. Mijn belangstelling voor zowel organisatiegerichte als mensgerichte beroepen is altijd aanwezig geweest. Na jarenlang als adviseur, manager en docent Communicatie voor diverse bedrijven en het HBO onderwijs, te hebben gewerkt kreeg ik weer behoefte aan verdieping. Ik werd uitgedaagd om mezelf beter te leren kennen, waar sta ik eigenlijk in mijn leven?

Mijn belangstelling voor hoe verschillend mensen met zichzelf en met elkaar omgaan groeide.  Vanaf 2010 heb ik de opleiding tot psychosociaal therapeut gevolgd aan de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO). Deze beroepsopleiding heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de student. Tijdens deze opleiding zijn verschillende therapeutische gesprekstechnieken, psychologische stromingen en psychopathologie aan bod gekomen. Met name de dieptepsychologie van de Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Jung en de verkenning van het onbewuste heeft mijn grote interesse.

Daarnaast heb ik een vijfjarige opleiding Intuïtieve Ontwikkeling bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie (Carolina Bont) gevolgd. In deze opleiding heb ik geleerd om te leven vanuit de balans tussen denken, voelen en doen. Mijn intuïtieve kwaliteiten heb ik in deze opleiding verder ontwikkeld zowel in persoonlijk als professioneel opzicht.

Beide opleidingen heb ik inmiddels met succes afgerond en integreer ik in mijn praktijk. Ik voel mensen en hun vragen goed aan waardoor ik in mijn begeleiding effectief ben en snel tot de kern kan komen. Door mijn diverse opleiding en werkervaring ben ik breed georiënteerd. Ik bekijk hulpvragen vanuit verschillende invalshoeken.

Ik vind het heel waardevol om mensen te begeleiden bij het vastlopen in de lastige kanten van het leven om deze vanuit een andere perspectief te leren zien. En ook bij hun verlangen naar persoonlijke groei door nieuwe inzichten, meer zelfkennis en een andere manier van leven.