Psychosociale Praktijk Molenaar

HSP

 

Hoe kan ik beter leren omgaan met mijn hooggevoeligheid (HSP)?

Hooggevoeligheid ook wel hoogsensitiviteit  (HSP) genoemd………

Heb ik het? ben ik het? Je leest steeds vaker over hooggevoeligheid in de media en het lijkt soms een hip begrip. Er is wel steeds meer wetenschappelijke onderbouwing beschikbaar, echter er circuleren ook veel misverstanden over hooggevoeligheid.

Als therapeut ervaar ik in ieder geval dat hoogsensitiviteit bestaat en ik beschouw het als een persoonskenmerk. Sommige personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, nemen meer op uit hun omgeving en verwerken ervaringen diepgaander. Hoe is dit van invloed op jou in je dagelijks leven? Het leren gebruik maken van je intuïtie is heel ondersteunend als jij je hooggevoeligheid beter wilt leren begrijpen en inzetten. Intuïtie is een belangrijke bron van informatie als je het aandacht geeft en erop durft te vertrouwen. 

Ik heb naast mijn opleiding tot psychosociaal therapeut een vijfjarige opleiding Intuïtieve Ontwikkeling bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie (Carolina Bont) gevolgd. In deze opleiding heb ik geleerd om te leven vanuit de balans tussen denken, voelen en doen. Mijn intuïtieve kwaliteiten heb ik in deze opleiding verder ontwikkeld zowel in persoonlijk als professioneel opzicht. Daarnaast heb ik in 2020 nog een extra cursusweek gevolgd over Hoogsensitiviteit bij Susan Marletta Hart www.susanmarlettahart.com. Programmaonderdelen: inner-child delen herkennen, energieveld versterken, beschermingsmechanismen herkennen en transformeren, kracht in zachtheid, je eigen ruimte vormen, grenzen in communicatie.

Workshop Intuïtie op het Health Fest Heiloo

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan het Health Fest Heiloo op 21 mei 2018 met een stand met informatie over mijn eigen praktijk. Daarnaast heb ik een workshop gegeven over hoe je gebruik kan maken van je intuïtie in je dagelijks leven. In deze workshop heb ik mijn kennis gedeeld over het begrip intuïtie en daarnaast heb ik concrete tips & tools gegeven waardoor de deelnemers door oefeningen zelf hebben ervaren hoe je deze kan toepassen. Deze workshop heb ik ook met veel enthousiasme gegeven in maart 2020 bij het ondernemersnetwerk voor vrouwen in de Haarlemmermeer www.linkedmeer.nl

Heb jij ook interesse om je intuïtie verder te ontwikkelen en hierop leren te vertrouwen in je dagelijks leven? Ik kan je individueel begeleiden door coaching of therapie of je kan deelnemen aan een van mijn lezingen en workshops. Ook kan ik je een reading geven, dit is een gerichte intuïtieve waarneming. De reader stemt zich af door zich te verbinden met jouw energie en kan daardoor de informatie in je aura en je chakra’s te lezen. De reader leest en verwoordt dus actuele informatie die in jouw persoonlijke uitstraling aanwezig is.

Stuur mij een mail voor meer informatie : info@psypraktijkmolenaar.nl

 

Werkboek Hooggevoeligheid + MindfulnessHet werkboek voor hoogsensitieve personenHoogsensitiviteit als kracht